Skip to main content

Biliyor muydunuz?

Buğdayın glüten içerdiğini?

Buğday gibi bazı tahıllar doğal olarak glüten içerir. Çoğu insan glütene tepki göstermez. Ancak bazı insanlar tolere edemez ve glüten intoleransından (çölyak hastalığı) sorun yaşar. Glüten içeren gıda tüketiminden sonra sıklıkla karınları ağrır ve ishal olurlar. Eğer çocuğunuz çölyaklı ise buğday, çavdar, yulaf, arpa veya kavuzlu buğday veya yeşil kavuzlu buğday gibi tahıllar yedirmeyin. İrmik yerine biraz pirinç, darı ve mısır ile beraber bir tahıl lapası hazırlayın. HiPP kavanozları içerisinden ise yalnızca patates ve pirinç gibi glütensiz ham madde içeren ürünleri tüketin.

Günlük yaşamda yardım: Mevzuatlar, 6 aylık ve daha küçük bebekler için olan bütün ürünlerin glüten içeriğinin belirtilmesini gerektirir. HiPP’te, 6 aydan büyükbebekler  için olan glütensiz ürünlerimizi de “glütensiz” olarak belirtiyoruz.