Bebeğiniz Yeterince Sıvı Alıyor Mu?

Sıvı alma ihtiyacı bebeğin yaşına ve beslenme türüne göre değişir.

İlk aylarda bebeğiniz hem açlığını hem de susuzluğunu anne sütü ile bastırır. Bebeğiniz terlerse ya da büyük miktarlarda su kaybederse su veya çay gibi ilave sıvılar gerekecektir.

Ek gıda yaşına gelindiğinde bebeklerin anne sütü veya formül haricinde ilave sıvılara ihtiyacı olur. Aynı zamanda sıvı ihtiyacı ne kadar ek gıdası verilirse o kadar artar. Başlarda bebeğiniz çok az sıvı alacaktır çünkü ihtiyaçlarını büyük oranda anne sütü veya formülden alır. 10’uncu ayın sonundan itibaren her yemekle birlikte birşey içmek isteyeceklerdir. Bir yaşını henüz tamamlamayan bebekler, anne sütü veya bebek formülü dahil olmak üzere ortalama yarım litre sıvıya ihtiyaç duyacaktır.

Uygun sıvılar,bebek çayları, organik meyve suları & kaynak sular, bebek suyuyla seyreltilmiş meyve suyu, kaynamış temiz su veya bebek suyu özellikle yeni doğanlar ve yürümeye yeni başlayanlar için uygundur (ürün etiketine bakınız). 

Sıvıları yemekler arasında, yemeklerle veya yemek sonrasında vermeniz ancak doğrudan bir yemek öncesinde verilmesi durumunda iştah azalacaktır.

Önemli:

Biberondan sık sık veya sürekli olarak içilen her sıvı diş çürümesine neden olabilir.
Bu nedenle:

  • Bebeğin, biberonu bir diş kaşıyıcı veya uyku yardımcısı olarak kullanmasına izin vermeyiniz.
  • Bebeği beslemek için biberonu her zaman dik tutunuz ve hızlı bir şekilde içmesini sağlayınız.
  • İlk dişten itibaren düzenli diş bakımı sağlayınız. 
  • 8’inci aydan itibaren bebeklerinizi bir bardaktan içmeye alıştırınız.