Kavanozlar Hakkında İpuçları
Kavanozların, Kapların veya Kaselerin Hazırlanması
- Bebeğinizin yiyebileceği kadarını alın ve bu miktarı bir sıcak su içerisinde(benmari usülü) ya da bir mikroldalgada ısıtın.
- Isıttıktan sonra kavanoz, kap veya kasenin içindekini plastik bir kaşıkla iyice karıştırın ve sıcaklığı dikkatlice kontrol edin.
- Daha önce ısıttığınız artıkları tekrar kullanmayın.
- Isıtılmayan artıklar kapalı olarak buzdolabında saklanabilir ama sonraki 1-2 gün içerisinde kullanılmaları gerekir (etikete bakınız).
Kavanoz güvenliğine dikkat ediniz
Her kavanoz ve kap, üretim sahamızdan ayrılmadan önce kusursuz kapandığına dair kontrol edilir. Bu sayede yalnızca doğru şekilde kapatılan ürünler teslim edilir. Bebeğinize her zaman mükemmel kalitede olan gıdayı vermek için paketi ilk sizin açtığınızdan ve hasar görmediğinden emin olunuz.
Kavanozlarla ilgili olarak “kapak testi” yapınız: kapağın ortası içe doğru çökmüş olmalıdır (aşağı doğru hafif bükülmüş) ve basınçla oynamamalıdır. Yukarı dönük kapağı olan kavanozlar güvenlik nedeniyle kullanılmamalıdır.
Buna ek olarak, ilk kez açtığınızda net bir klik sesi duymanız gerekmektedir.
Kaplarla ilgili olrak “basınç testi” yapınız: kavanozun, kapağı aşağı gelecek şekilde tutarak kavanozun duvarına hafifçe bastırınız – eğer ürün sızarsa kullanmayınız.
Düşük Alerjenli Ek Gıdaya Genel Bakış
Düşük alerjenli ek gıdaya genel bir bakış için HiPP ürünlerinin etiketlerinde bulunan sembollere bakınız. Bu ürünlerle bebeğinizin beslenme planını oluşturabilirsiniz.