HiPP Bebek formülünün eşsiz özellikleri

Dengelenmiş protein içeriği, probiyotikler ve organik laktozdan elde edilen galakto-oligakkaritler (GOS) anne sütüne yakın bir içerik sağlar. GOS, organik laktozdan (galaktoz) elde edilir ve anne sütü oligosakkaritlerinin doğal bir bileşenidir.

GOS'un Faydaları:

• Laktobasillerin hakim olduğu bifidojenik bir bağırsak florasının oluşumunu teşvik etmek,

• İyi tolere edilebilirlik,

• Anne sütüyle beslenen bebeklerinkine benzer daha yumuşak dışkı kıvamı,

• Bağırsaklarda pH değerinin azalması,

• Güvenli, (FDA tarafından GRAS (Generally Recognized as Safe) durumu olarak adlandırılır.)

HiPP frukto-oligosakkaritleri (FOS) kullanmayı reddeder, çünkü FOS bitkilerden elde edilir (özellikle hindiba veya soğan gibi sebzeler) ve bu nedenle anne sütüne benzemez. Anne sütü herhangi bir bitkisel bileşen içermez!

FOS hayvanlara verildiğinde bağırsak bariyeri üzerinde gözlemlenen olumsuz etkiler şunlardır:

Hem bağırsak bariyer geçirgenliği hem de Salmonella enteritidis translokasyonu artmıştır, bu da bağırsak bariyerinin işlevsiz olduğunu ve bağırsak mukozasında iritasyon meydana geldiğini gösterir. Sıçanlar üzerindeki bu etki, yetişkin insanlar üzerinde (erkek bireyler) yapılan testlerde daha nadir görülmüştür ancak bu sonuç yine de bebekler gibi henüz bağışıklık sistemi gelişmemiş bir grupta FOS'un kullanılıp kullanılmaması konusunun sorgulanmasına neden olmaktadır. (1). 

Referanslar:

(1) Ten Bruggencate et al. Dietary fructooligosaccharides affect intestinal barrier function in healthy men. J Nutr. 2006 Jan;136(1):70-4

Anne Sütü - Altın Standart !

• Anne sütü bileşimi, bebeklerin beslenme gereksinimlerini mükemmel şekilde karşılar.1

• Bebekler için mümkün olan en iyi korumayı sağlar:

- bağışıklığı güçlendirir.

- gastrointestinal enfeksiyonlara karşı korur.

- yaşamın ilerleyen dönemlerinde hastalık riskini azaltır; örn. obezite ve alerji.

Anne sütü, bir bebeğin sağlıklı gelişimini mümkün olan en iyi şekilde destekleyen çok çeşitli yapı taşlarına sahiptir.

Referanslar:

1. Prell C, Koletzko B. Dtsch Arztebl Int 2016; 113(25):435-444
2. Koletzko B et al. J Perinat Med 2008; 36(1):5-14
3. Martin R et al. J Pediatr 2003; 143(6):754-758
4. Martin R et al. J Hum Lact 2005; 21(1):8-17
5. Gueimonde M et al. Neonatol 2007; 92(1):64-66
6. Heikkilä MP, Saris PEJ. J Appl Microbiol 2003; 95(3):471-478
7. Kunz C et al. Annu Rev Nutr. 2000; 20:699-722
8. Gibson GR, Roberfroid MB. J Nutr 1995; 125(6):1401-1412
9. Nommsen LA et al. Am J Clin Nutr 1991; 53(2):457-465