Anne sütü mikrobiyomu ile ilişkili maternal ve perinatal faktörler
Anne sütü mikrobiyomu ile ilişkili maternal ve perinatal faktörler
Anne sütünün mikrobiyotasına ilişkin yeni bulgular yayınlandı
HiPP Anne Sütü Çalıştayı'nın bulgularına dayanarak, “Beslenmede Güncel Gelişmeler” dergisi “Anne Sütü Mikrobiyomu ile İlişkili Anne ve Perinatal Faktörler” başlıklı bir makale yayınladı. Anne sütü mikrobiyomunun çocuk sağlığı, özellikle bağırsak mikrobiyotasının gelişimi üzerindeki olası etkilerini vurgulamaktadır.
Orjinal makale: HiPP Human Milk Workshop: Curr Dev Nutr. 2020 Apr; 4(4): nzaa027.
HiPP Anne Sütü Çalıştayı yıllardır anne sütünün bileşimini ve bebeğin sağlığı üzerindeki olumlu etkisini kapsamlı bir şekilde araştırmaktadır.
HiPP, anne sütüyle beslenmeyen çocuklara mümkün olan en iyi beslenmeyi sağlamak için, anne sütüne mümkün olduğunca yakın bir bileşimle, en son bilimsel bulgulara göre en kaliteli süt formüllerini üretmeye ve sürekli geliştirmeye çalışmaktadır.
HiPP, görevi anne sütü, anne sütünün beslenmesi ve emzirme ile ilgili ilgi alanlarını ele almak ve bu konuları uzmanlarla tartışarak ilgili önerileri elde etmek olan bir araştırma grubu başlatmıştır.