Türlere Uygun Hayvan Yetiştiriciliğini Belirleyen Nedir ?

 

Organik hayvancılığın en önemli unsuru hayvanların türüne uygun alanlarda yetiştirilip, beslenmesidir. Yasal hükümler oldukça zorlayıcıdır: yemlerin ekolojik işletmelerden gelmesi ve antibiyotik, kapasite artırıcı ürünler veya GDO’lu hammadde içermemesi gerekir. Ayrıca uygun ırk seçimi, bol hareket serbestliği, büyük ahırlar ve yeterli miktarda ışık da hayvan sağlığını desteklemektedir.

HiPP Çalışanları, düzenli olarak hayvanların korunmasına yönelik, yine HİPP tarafından belirlenen gerekli şartlara, uyulup uyulmadığını yerinde denetlerler. Bu kapsamlı süreç kontrolü sayesinde tüketicilerimize koruyucu ve türlere uygun bir hayvan besiciliğini garanti edebilmekteyiz.

Sığır & kümes hayvanları

Organik sığır eti

Sığırlar ve danalar yerel organik çiftliklerde yaşamaktadır. Bu doğal ortam içerisinde hayvanların bol miktarda açık alanı vardır. Bu sayede hayvanlar sağlıklı ve verimli olmaktadır. Yağlandırıcı ajanlar kesinlikle yasaktır. İlaç tedavisi alan inekler derhal sürüden ayrılmaktadır. Hayvanlarımız yalnızca organik gıda almaktadır.

HiPP yalnızca tüm yaşamları boyunca,  sağlık kaydı bulunan hayvanların ürünlerini kullanmaktadır. Ahırların büyüklükleri ve içindeki hareket alanları, hayvan gruplarının sayıları ve fizyolojik ihtiyaçlarına göre seçilmektedir.

Sığır & kümes hayvanları

Organik kümes hayvanları

Hayvanlar kendi türlerine uygun şartlarda tutulmakta ve tavuğu bir organik tavuk haline getiren doğa ile birlikte yaşamaktadır. Beslenme de önemli bir rol oynamaktadır:  HiPP organik tavukları, organik gıdalarını sıkı kontrol edilen tarım ürünlerinden almaktadır. Gereken tüm hareketleri yapmalarına yetecek alanları mevcuttur ve beslenme şartları sürekli olarak veterinerler tarafından kontrol edilmektedir. Hindiler doğal hallerinde yaşamaktadır. Hareket edecek çok fazla alanla birlikte açık alanda yaşamaktadırlar. Elbette, yalnızca organik tahılla beslenirler.